به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحسین محمدی اظهار داشت: تاکنون ۷۵ هکتار بادشکن غیر زنده با هدف جلوگیری از حرکت شنهای روان و کنترل ریزگردهای محلی در کویر میقان اراک انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: اجرای طرح بادشکنهای غیر زنده در اراضی کویری کویر میقان اراک امسال به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی یاد آورشد: ۴۹۰ هزار هکتار اراضی بیابانی در شهرستانهای محلات، دلیجان، ساوه، زرندیه، اراک و خنداب وجود دارد که ۸۰ هزار هکتار اراضی بیابانی ساوه و ۵۰ هزار هکتار اراضی کویر میقان اراک با فرسایش بادی بیشتری مواجه است.
محمدی گفت: ۱۵ هزار هکتار اراضی کویری در میقان اراک وجود دارد که برای ۱۲ هزار هکتار آن مطالعات بیابان زدایی انجام شده و در برخی نقاط این کویر به دلیل شوری بیش از اندازه برای جلوگیری از حرکت شنهای روان طرح بادشکنهای غیر زنده پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: اجرای این طرح فرصتی برای فعالیتهای بیولوژیکی و کاشت انواع گیاهان مقاوم در برابر شوری از جمله آتریپلکس، قره داغ و بره داغ در بین این بادشکنها است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: این بادشکنها با ارتفاع یک متر و از جنس نی و کنف در نقاط بحرانی کویر میقان اراک ایجاد شده و تا ۱۰ برابر ارتفاع خود بر روی سرعت باد تأثیر میگذارد و حرکت شنهای روان را کند میکند.
محمدی افزود: ایجاد این بادشکنها کاهش سرعت باد و جلوگیری از فرسایش بادی در منطقه را سبب میشود و به بهبود رشد گیاهان بومی در این منطقه به طور طبیعی کمک میکند.
نظر شما